Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

_DSC3347 nyhet

Lannebo Sverige Hållbar väljs in av Garantum

Lannebo Sverige Hållbar var en av de bästa Sverigefonderna 2020. Nu väljer Garantum att ta in fonden i sitt utbud.

Läs mer
Lannebo Teknik, Ny Teknik Fond

Lannebo sponsrar storsatsning på hållbara finansmarknader

Lannebo är med och sponsrar Sustainable Finance Lab, ett forskningscentrum som inom kort kommer att etableras hos Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Läs mer
Lannebo investerar i Desenio

Lannebo ankarinvesterare i Desenios notering

E-handelsbolaget Desenio har fått en stark start på sin börsresa. Lannebo Småbolag är en av ankarinvesterarna vid noteringen.

Läs mer
Digital kundträff

Lannebo Live: Livesända seminarier våren 2021

Hackerattacker, hållbarhetsbubblor och nordiska vinnaraktier. Missa inte Lannebos webssända kunskapsseminarier. Gratis och öppet för alla!

Läs mer
Martin Wallin 1600×900

Så utvecklades Lannebos fonder i januari

Stora och oväntade kursrörelser i enskilda aktier präglade marknaden i januari. Ett svårnavigerat klimat med såväl bolagsrapporter som nya virusmutationer. Men flera av Lannebos fonder utvecklades väl.

Läs mer
Mats

Lannebo accepterar höjt bud på Recipharm

Efter ett aktivt arbete från Lannebos sida för att höja budet på Recipharm har budgivaren EQT ökat det initiala budet med 1,2 miljarder kronor. ”Nu är nivån mer rimlig och vi avser att acceptera budet”, säger Mats Gustafsson, förvaltare och ägaransvarig på Lannebo.

Läs mer
Vattenfall 400×225

Lannebo flaggar upp i NCC

Lannebos innehav i NCC nu över 5 procent av kapitalet.

Läs mer
Team räntefonder helsida

Lannebo investerar i Nordens första obligation för hållbar omställning

Vid sidan av gröna obligationer håller en ny marknad för så kallade SLB-obligationer på att växa fram. Lannebo har under januari investerat i Nordens första SLB-obligation utgiven av norska Odfjell.

Läs mer
Peter Lagerlöf, Lannebo Makroutsikter

Stark avslutning på ett dramatiskt år

Det blev ett av de märkligaste och mest dramatiska åren på de finansiella marknaderna på mycket länge. Trots den tragiska bakgrunden av coronapandemin, utvecklades världens börser starkt och 2020 blev ett år med ordentligt positiv avkastning på den svenska aktiemarknaden. 

Läs mer
vi-stodjer_vit-platta_rgb (1)

Lannebo stödjer Barncancerfonden

Lannebo som bolag har ett flertal viktiga engagemang som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Från och med i år är vi även med och stödjer Barncancerfonden.

Läs mer
Per Bolund 1600×900

Finansmarknadsminister Per Bolund om EU:s taxonomi: “Fondbolag som vågar tänka långsiktigt kan vara en del av lösningen”

Fondbolag som inte tar till sig taxonomin kan bli sittande med betydande risker i sina fonder. Det säger finansmarknadsminister Per Bolund i en intervju med Lannebo.

Läs mer
JohanClaes

Lannebo MicroCap II fusioneras med Lannebo MicroCap

De två fonderna Lannebo Microcap och Lannebo Microcap II fusioneras. Från och med denna vecka blir andelsägare i Microcap II därmed andelsägare i Microcap istället.

Läs mer
_39R9317 kopia

EU:s nya taxonomi – 8 saker du bör känna till

Maria Nordqvist, hållbarhetsexpert på Lannebo, förklarar de viktigaste punkterna att förstå om den nya taxonomin.

Läs mer
Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf, Lannebo Fonder

Privata Affärer listar Lannebo Sverige Hållbar som ny favoritfond

Lannebo Sverige Hållbar sticker ut som en av de bästa Sverigefonderna 2020. Något som nu uppmärksammas av Privata Affärer.

Läs mer
Framsida sajt2

En ny spelplan för den finansiella marknaden

I senaste utgåvan av Lannebos hållbarhetsrapport går vi på djupet kring EU:s taxonomi. Vad får den för effekter för fonder, bolag och samhället i stort?

Läs mer
Mats Gustafsson förvaltare ägaransvarig Lannebo

Lannebo utvärderar bud på Recipharm

Lannebo som är fjärde största institutionella ägare i Recipharm utvärderar publikt bud från EQT. "Vi delar budgivarens bild av att Recipharm är ett bolag med goda framtidsutsikter", säger Mats Gustafsson, ägaransvarig på Lannebo.

Läs mer
_DSC6790 1600×900

Fondförvaltare: ”Bra att man går till botten gällande Facebook”

Facebook anklagas för konkurrensbrott. Ett mål som på sikt kan tvinga bolaget att dela upp sin verksamhet. Men förvaltarna Helen Broman och Johan Nilke som äger Facebook i fonden Lannebo Teknik välkomnar utredningen.

Läs mer
Månadsrapport

Rekordmånad för Lannebos fonder i november

November blev en urstark börsmånad. Något som också syntes för Lannebos fondsparare då flera fonder redovisade årets kraftigaste uppgångar.

Läs mer
Lannebo Live liggande december

Lannebo Live: Webbsända seminarium under december

Missa inte våra webbsända seminarium under december. Gratis och öppet för alla!

Läs mer
Martin close up office

Lägsta möjliga skatt för ISK-konton även 2021

Nu står det klart att skattenivån för ISK blir oförändrad 2021. ISK är en allt mer populär sparform, inte minst för Lannebos fondsparare.

Läs mer
Johan Ståhl nyhetsbild 3

Lannebo stödjer Castellums bud på Entra: “Höjer kvalitén”

Lannebo stödjer Castellums bud på norska Entra. "Vi är långsiktiga ägare i Castellum och anser att detta förvärv på sikt ytterligare skulle höja kvalitén i Castellums fastighetsportfölj", säger Johan Ståhl, förvaltare av Lannebo Småbolag. 

Läs mer