Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Kontor detaljer

Information om fusion

Lannebo Corporate Bond kommer att fusioneras med fonden Lannebo Sustainable Corporate Bond.

Läs mer
Det finns fler sätt att rädda världen (1)

Patrik Tigerschiöld: Så bygger man en fungerande bolagsstyrelse

Bolagsstyrelsen är länken mellan ägare och ledning i ägarstyrningskedjan. Men vad krävs för att lyckas sätta samman en välfungerande styrelse? Lannebos ägaransvarige Mats Gustafsson har träffat Patrik Tigerschiöld, ordförande för investmentbolaget Bure för att prata om hur man lyckas med ägarstyrning i praktiken.

Läs mer
Namnlös design

Ny på jobbet: Felix Lundqvist

Felix Lundqvist jobbar vid sidan av studierna på Lannebos marknadsavdelning. Ett sätt att få verklig inblick i finansbranschen. 

Läs mer
REFINITIV LIPPER FUND AWARDS

Lannebo Norden Hållbar prisas som bästa Nordenfond

Förvaltarduon Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf om nyckeln till framgången med Lannebo Norden Hållbar. "Vi har vågat satsa på bolag som nog har förbigått många andra."

Läs mer
Namnlös design (1)

Förvaltarbesök: Svensk verkstad i fokus

Hur påverkar en välsmord produktion verkstadsbolagens marginaler? Det var en av frågorna när förvaltaren Robin Nestor tidigare i månaden besöket några av Sveriges ledande verkstadsföretag.

Läs mer
Philip&Tobias

Fastighetsförvaltarna bygger nytt

Toppanalytikerna Tobias Kaj och Philip Hallberg anslöt i höstas till Lannebos förvaltarteam. Med en helt egen filosofi och mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen har de startat Lannebo Fastighetsfond.

Läs mer
Namnlös design (4)

Förvaltaren:”Positiv affär för Trelleborg”

Trelleborg är ett stort innehav i flera av Lannebos fonder och Lannebo som helhet är bolagets näst största ägare. På fredagen rusar aktiekursen till följd av nyheten att bolaget säljer divisionen Wheel Systems. "En affär som gynnar Trelleborg", konstaterar Lannebos förvaltare.

Läs mer
Oscar Nordh

Ny på jobbet: Oscar Nordh

Oscar Nordh är chef för Back Office på Lannebo. Han leder arbetet med att digitalisera och effektivisera alla processer som dagligen behöver fungera i ett fondbolag.

Läs mer
Karin Sjoblom

Vinnarintervju: Karin Sjöblom, Årets Sparprofil

Årets Sparprofil är ett pris instiftat av Lannebo och Affärsvärlden för att uppmuntra till ett bättre sparande. Bland hundratals nominerade röstade svenska folket fram Aktiespararnas Karin Sjöblom, för sin långa insats att sprida kunskaper om aktiesparande, både som trygghet och glädje.

Läs mer
Namnlös design (5)

Grönt skifte

Det kostar att ta ansvar. Men bolag som har en tydlig agenda och värnar om miljö, arbetsförhållanden och sociala rättvisefrågor ger bättre värdeutveckling och högre avkastning på sikt. Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand.

Läs mer
Namnlös design

Ny på jobbet: Marcus Persson

Marcus Persson är ny medarbetare på kundservice. Med erfarenhet som restaurangchef och säljare är han en stjärna på att få kunder att trivas och hantera stressiga situationer.

Läs mer
PerTrygg-ute – kopia2

Intervju: Trygg förvaltning

Investeringar i mindre bolag är hjärtat i Lannebos förvaltning, och har sedan starten för två decennier sedan gett en mycket hög avkastning. Nu fortsätter den framgångsrika strategin med Per Trygg vid rodret. En förvaltare som har sin egen syn på hur man hittar de bästa bolagen.

Läs mer
JessicaMalmfors-vägg

Jessica Malmfors: “Aktivt ägande är nyckeln till framgång”

Som nybliven vd leder Jessica Malmfors en generationsväxling på Lannebo. Ett av hennes huvudmål är att locka en ny generation fondsparare.

Läs mer
Nya medarebetare (3)

Ny på jobbet: Daniel Jern

Daniel Jern är ny medarbetare på Back Office. Med en färsk examen med inriktning på finansiell ekonomi håller han ordning på fondernas affärer.

Läs mer
Namnlös design (9)

Aktiespararen: Lannebo Fastighetsfond in i fondportföljen

Aktiespararnas tidning Aktiespararen väljer in Lannebo Fastighetsfond i tidningens offensiva fondportfölj.

Läs mer
Nya medarebetare (1)

Ny på jobbet: Karin Jilkén

Karin Jilkén är ny på Lannebo som direktkundsansvarig. Med en gedigen erfarenhet från finansbranschen ska hon sätta guldkant på kundupplevelsen.

Läs mer
Lannebo stödjer det ukrainska folket i deras kamp för fred, frihet och demokrati. (1)

Lannebo stöttar Röda Korset i Ukraina

Lannebo bidrar till Röda Korsets arbete i krigsdrabbade Ukraina.

Läs mer
Nya medarebetare

Ny på jobbet: Nina Lovric

Nina Lovric är ny medarbetare på Lannebos kundservice. Med en färsk examen i nationalekonomi guidar hon kunderna rätt.

Läs mer
Namnlös design (5)

Lannebo: ”Lesjöfors kan stå på egna ben”

Industrigruppen Beijer Alma annonserade nyligen en översyn av sitt ägande i dotterbolaget Habia Cable. Initiativet välkomnas av Lannebos ägaransvarige Mats Gustafsson, som dessutom ser fler renodlingsmöjligheter.

Läs mer
Namnlös design (4)

Ny på jobbet: Emil Brohlin

Emil Brohlin är ny medarbetare inom Lannebos Back Office. Hör om hans karriärresa från restaurangköket till finansbranschen.

Läs mer
Kontor detaljer

Ändrad bryttid för räntefonder

Lannebo Fonder kommer att genomföra två administrativa förändringar som träder i kraft per den första mars. Förändringarna genomförs i syfte att säkerställa optimala förutsättningar i förvaltningen av våra räntefonder

Läs mer